Consells per a un ZOOM segur

En aquests temps de confinament, l'ús de programes de videoconferència grupal s'ha disparat, incloent Zoom per les seves característiques ha crescut exponencialment juntament amb els seus problemes de seguretat. Donem alguns consells per tenir videoconferències més segures amb Zoom.

Actualitza el zoom amb l'última versió.

Aquest truc funciona amb qualsevol programa, sistema operatiu que utilitzem. Actualment (finals d'abril) l'última gran actualització ens porta a la versió 5.x, podeu consultar-la i actualitzar-la fàcilment.

Marquem la nostra imatge a la part superior dreta i es desplega un menú, baixem a "Comprova si hi ha actualitzacions". Fent clic a "Ajuda" apareix un submenú i anem a "Sobre" on tindrem la versió que tenim instal·lada.

Amplia l'actualització de comprovació

Una manera de tenir sempre la màxima seguretat d'actualització és utilitzar el client web en lloc de l'aplicació. Això "aïlla" l'ordinador d'un possible atac a través de l'aplicació instal·lada.

Modificar els paràmetres d'accés i reunió.

  • Utilitzeu una contrasenya segura per entrar a l'aplicació.
  • No utilitzis l'identificador d'usuari per crear una reunió. Millor una entrada aleatòria i decontrasenya.
  • Evitar el bombardeig de zoom per part dels Trolls. Com? No comparteixis els dnis de reunió extensament a les xarxes socials, grans grups de watsap, etc. estàs enviant claus de casa teva a tothom.
  • Habilita la sala d'espera,és una mica més molest per a tu, però et permet veure qui està accedint a la teva reunió. Es pot crear
  • Desactiveu la possibilitat que els participants entrin abans de vosaltres. Tota aquesta configuració des de la configuració de la reunió (feu clic a la vostra foto de perfil a la part superior dreta).
  • En cas contrari, també és absolutament necessari desactivar la possibilitat de compartir pantalles a qualsevol persona que no sigui l'amfitrió. Evita que algú no convidat es coli i pugui mostrar porno, per exemple.
  • Idealment, la reunió s'ha de tancar un cop s'hagi iniciat perquè un troll pugui colar-se en un error teu. Si finalment et coles al micròfon/càmera, fins i tot pots anar a la llista de participants i tocar "Eliminar" a Configuració de seguretat, a la pantalla de la reunió.
Consells de seguretat de zoom Modificar paràmetres d'accés

Amb aquests senzills passos podrem tenir un xat en línia protegit per a nosaltres i per als nostres assistents. Sempre hem de buscar una Internet segura.

Article written by

ESIC & UAB (Barcelona)

Me gustaría conocer tu opinión. Muchas gracias!